yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı genellikle 60 zaman, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Fakat bu mevzuda ilişkin yönetmelikler ve mevzii otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate allıkınmalıdır. Her yapı ciğerin yangın riziko analizi strüktürlmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna bakılırsa belirlenmelidir.

Bu nedenle yangın kaynaklı yaşama zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu manzara yangın merdiveni imalatı için müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini demıtlamaktadır. 

En yakışır ve nitelikli yangın bapsı fiyatları sinein spesiyalist kadroya iye firmamız ile iletişime geçiniz.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri faik ode dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesinlikle kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Yangın bapsı kilidi takılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin bilgisiza düşmesidir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini isabetli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlangıçlı kriterler dide önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun alınmasını Yangın Merdiveni Kapısı da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalı, kolay ve hariçya sadık açılmalıdır.

İnsanların yaşamını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından emin ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde yaşamsal bir konulevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı muayeneünde imal edilmelidir.

bulunan yangın çıkış bapsı menteşelerinden sıkışıklık örgüyor. Bir bile panik barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın veya müstacel kalıp vakalarında binalardaki insanların kolay boşaltma edilmesi bâtınin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yeni binalarda belli başlı yüksekliğe ehil binaların yangın merdiveni yapmasının zaruri başüstüneğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçünlü yangın çıkışı ve kapısına mevla olan binalarda yangın merdivenleri bina planına dahil edilir.

Report this wiki page